Conserveren dus.
Volgens https://www.encyclo.nl/begrip/conserveren:
A) ervoor zorgen dat iets in goede conditie blijft
B)1) Balsemen 2) Bederf tegengaan 3) Behoeden 4) Behoeden tegen bederf 5) Behouden 6) Bewaren 7) Goedhouden 8) In stand houden 9) Inblikken 10) Inkuilen 11) Inleggen 12) Inmaken 13) Inzouten 14) Konfijten 15) Kooktechniek 16) Raduriseren 17) Verduurzamen 18) Verduurzamen van levensmiddelen 19) Verduurzamen, tegen bederf beschermen
C)in stand houden, verduurzamen
D)het bewerken zodat je het goed kunt bewaren
E) Methode of proces waarbij archeologische artefacten langer blijven bewaard dan wanneer ze niet zouden zijn behandeld. Alles is aan verval onderhevig maar dit proces wordt in geval van oude voorwerpen na opgraving vaak versneld door zuurstof en water (vocht). Objecten van bijvoorbeeld metaal gaan …
F)bewaren
G)houdbaar maken. Wijn bederft niet, het wordt azijn of kan anderszins niet lekker zijn. Door hogere gehaltes aan zuren, suikers, alcohol of droge stof (o.a. tannine) of door de aanwezigheid van conserveermiddelen (sulfiet) blijft een wijn langer lekker: bestand tegen zuurstof. Wijnen met restsuiker, zoals dessertwijnen, zijn gevoeliger voor bederf. …
H)in stand houden.