Sociaal houdt bij ons in dat je wat van je mede deelnemers krijgt en wat geeft aan je mede deelnemers. Een stichting en ook een hobbyclub zijn ondernemingen. Een onderneming is een groep mensen die een gezamenlijk doel na streven. Wij willen ontspannen door modelbouw (handarbeid hobby), thuis schiet je vaak lekker op en op de club kan je het beste overleggen over alles en nog wat.

Op de club hebben we vaak beter gereedschap of meer ervaring. Om een speciaal knipperend iets op jouw model te krijgen, hebben wij de leden met kennis. Jouw 3D print is vreselijk slecht uit de 3D printer gekomen? Wellicht kan er bij ons iemand helpen.

Deze foto geeft een duidelijk beeld over wat wij sociaal noemen. Achterste tafel overleggen we o.a. hoe we het toekomstige budget over de club gaan verdelen en aan de voorste tafel wordt door een groep leden technische kennis gedeeld. 

Dat groepskennis delen gebeurt bijna elke woensdag avond aan die zelfde tafel bij aanvang club avond met gewoon een bak koffie.

We zijn net een familie, dat houdt ook in dat we het af en toe behoorlijk oneens zijn met elkaar. We verwachten van iedereen dat we daar met praten, uit het conflict komen. Het is zelden zo dat één persoon altijd gelijk krijgt.

Af en toe moet iedereen wel eens slikken en iedereen is wel eens zo kwaad geweest dat er gedacht werd om het lidmaatschap op te zeggen. Dat duurt een half jaar en daarna gaat het club leven weer gewoon verder.

De hobbyclub was bij aanvang NZHhobbyclub Beeld en geluid. Dat Beeld en geluid deel is verdwenen en treinen kwamen daarvoor in de plaats. Later kwamen er modelbouw en elektro bij. Nu zijn we bezig met techniek op te richten.

Mobelbouw, met de figuurzaag modellen maken, boten bouwen, auto’s maken en modelbouw met een 3D printer of CNC machine.

Ooit hebben we een echte dames brei club gehad.

Met andere woorden we zijn geen treinenclub maar een club die iedereen de gelegenheid probeert te geven, zijn handarbeid (voordat de gekste hobby’s om plek komen vragen 😉 ) hobby uit te oefenen.

En soms komen we gewoon bij elkaar om te weten hoe het met je gaat en om de partner te leren kennen.