http://www.nzhhobbyclub.nl/sein

Is de club open? klik op de link hier onder.
http://www.nzhhobbyclub.nl/sein/
Rood : de club is gesloten
Geel : er is iemand aanwezig / geweest
Groen: de club is open

De NZH Hobbyclub een onderdeel van de Personeelsvereniging van Connexxion, maar heeft ook leden zonder band met Connexxion.We zijn opgericht in 1976, en hebben sindsdien op verschillende locaties gezeten. Meer hierover bij “geschiedenis“. De meeste van onze leden houden zich bezig met spoorweg modelbouw, maar anderen hebben andere hobby’s zoals modelbouw, elektronica, computer techniek en 3D printen, waarbij het 3D printen ook wordt gebruikt voor het printen van onderdelen voor onder andere de modeltreinen die niet te koop zijn of gebruik maken van de CRC machine die op de club is gebouwd en waarmee met behulp van de computer tot op de millimeter producten kunnen worden gefreesd. Het een en ander hierover is te zien en te lezen bij “freesmachine“.

Stichting Modelbouw Erfgoed Kennemerland & Haarlemmermeer
De stichting MEK is in Haarlem opgericht op 27 december 2000 en heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk historisch erfgoed op het gebied van modelbouw voor het nageslacht te bewaren, te onderhouden, en indien nodig, te repareren. Zo is de stichting ondermeer in het bezit van de, onder modelbouwers bekende, Drughorncollectie.

Ook heeft de stichting een authentieke Märklin H0 modelspoorbaan uit de jaren 60 geschonken gekregen. Eén van de pronkstukken van de stichting is een zeer oude modelbaan, schaal 1:32, die bijna 100 jaar oud is, die op dit moment in ere hersteld wordt. Verder bezit de stichting nog een groot aantal schaalmodellen van o.a. stoomlocomotieven, NZH-trams, koetsjes, orgels en boerderijen uit de vorige eeuw als ook relikwieën die werden gebruikt in de bussen van vroeger zoals een kaartjes automaat die de buschauffeur dan voor je drukte en nog veel meer andere herkenbare voorwerpen waarvan je dacht dat je ze nooit meer zou zien.

Onze vereniging bestaat uit verschillende afdelingen. Zo hebben we een gecombineerde H0-baan met trams, auto’s en treinen (gelijk- en wisselstroom of ook wel 2 en 3 rail systeem genoemd), twee N-banen een LGB-baan, een H0 jaren 60 Märklin baan en een modelbouw afdeling.
Klikt u boven in de balk op de afdelingen die u graag wilt bekijken.

Heeft u interesse om lid te worden van onze vereniging, dan bent u van harte welkom om een keertje te komen kijken.
Voor vragen en ons adres kunt u bij contact kijken.

Sponsoren
De NZH Hobbyclub en de stichting MEK zijn op zoek naar nieuwe sponsoren, dankzij sponsoren blijft het mogelijk om onze hobby, kennis en museumstukken te blijven behouden. Als bedrijf is het mogelijk om ons jaarlijks te sponsoren, als dank plaatsen wij uw bedrijfslogo op onze website. Voor een overzicht van onze sponsoren klikt u HIER.
Wilt u meer informatie over het sponsoren van de NZH Hobbyclub / Stichting MEK dan kunt u contact met ons opnemen via het contact formulier.