Waterlekkage

Waterlekkage

Op dinsdagavond werd het bestuur gebeld door de beheerder van het gebouw dat er water lekkage was op de club.

In een ruimte boven de club had iemand met een palletkar een cv element kapot gereden en al het water was via gaten in de vloer naar de club gestroomd.

De voorzitter was al snel ter plaatsen. De modelbouw afdeling bleek voornamelijk getroffen. Vooral de kant van de apparaten en elektronica.

Via de gaten in het plafon, was het water langs de buizen en planken over meet-apperatuur, beeldscherm, laptop, aantekeningen etc omlaag gestroomd. Hele collectie M2 M3 M4 en M5 boutjes en moertjes onder water. Een zorgvuldig opgebouwde verzameling ‘toekomst mogelijkheden’ ging verloren.

Ook de ruimte vlak ernaast, de machine ruimte is zwaar getroffen. Het water is net naast de draaibank in de metaal opslag hoek gestroomd en langs buizen, over de CNC computer gestroomd.

We zijn dinsdag avond meteen de plekken met water gaan leeg halen en het water zo goed en kwaad als het kan, weggehaald. 

Ventilator voorzichtig weer in de 220V aangesloten en we merkten dat de rook (Elektra werkt op rook, ontsnapt het, dan werkt (een deel) het niet meer.) Gelukkig draaide de ventilator en hopen we dat het vocht afgeblazen wordt. Ook de ventilatoren in de overige ruimtes aan gezet en dan hopen dat het woensdag avond mee valt.

Duidelijk was dat er water over 2 laptops, 2 regelbare voedingen, 1 CNC computer, 1 3D printer, 1 minidraaibank, 2 scopen en een beeldscherm gestroomd heeft.

Diverse speciale elektronica apperatuur heeft in de waterstroom gestaan.

Woensdag 26-1-2022 maar eens puin ruimen.

Peter

Website: http://eenander.eu

Een van mijn hobby's heeft altijd wel met elektronica te maken gehad. Of dat nu met relais of met IC's was maakte niet uit. Andere hobby is lezen. Kwam vroeger goed uit als je iets wilde leren. Nog een hobby was kennis delen, Vanaf de lagere school al de schoolkrant, een sportclub blaadje en voor de hobbyclub een clubblad en nu schrijven voor de website.