Hulp gevraagd

Hulp gevraagd

Het TV programma kleine treinen heeft wat los gemaakt.  Menige oudere wil weer zijn oude modeltrein zien rijden.  Helaas kan de omgeving vaak niet helpen. De jeugd heeft er geen verstand van, de sociaal medewerker heeft er helaas geen tijd voor en de oudere blijft alleen achter bij een grote tafel met modelbouw spullen. Vaak gehad bij verjaardagen en kerst van de kinderen die wel cadeau willen geven maar geen tijd.

Dan wordt er een beroep gedaan op de NZH hobbyclub. Gemiddeld ééns in de maand ontvangen we een brief met verzoek voor hulp. Hoeft niet gratis maar is er iemand die ons kan helpen? 

Ook wij willen wel helpen maar kunnen niet aan huisbezoeken beginnen. Als antwoord geven we aan dat onze leden vaak ook werken, een gezin hebben met al dan niet kinderen en of klein kinderen. Veel leden kunnen niet eens elke clubdag aanwezig zijn omdat er andere verplichtingen zijn.

Onze leden wonen grofweg in een straal van ongeveer 10 km om Haarlem heen.  Huisbezoek alleen al kost veel aan transport.

Wij bieden aan om eens op een woensdagavond bij ons langs te komen en dan over de technische problemen te praten. 

Soms kan een kaartje bij de plaatselijke supermarkt helpen om de sociale problemen op te lossen. wellicht is er in de buurt nog iemand die graag wil helpen om het treintje te laten rijden..

Een andere geregeld gestelde vraag is of wij een offerte willen sturen voor een modelbaan of scenery.  Wij zijn een modelbouw vereniging, geen bedrijf. Ook hier kunnen we u niet mee helpen. 

Peter

Website: http://eenander.eu

Een van mijn hobby's heeft altijd wel met elektronica te maken gehad. Of dat nu met relais of met IC's was maakte niet uit. Andere hobby is lezen. Kwam vroeger goed uit als je iets wilde leren. Nog een hobby was kennis delen, Vanaf de lagere school al de schoolkrant, een sportclub blaadje en voor de hobbyclub een clubblad en nu schrijven voor de website.