Terug kijken

Terug kijken

Als je groeit kijk je af en toe achter je om te zien waar je geweest bent. Ook als vereniging kijken we af en toe naar het verleden. Een beetje nostalgie en een beetje om in de toekomst om niet dezelfde fouten te maken.

Alhoewel, ‘resultaten uit het verleden bieden geen garantie in de toekomst’. Met andere woorden kijk wat er fout ging en denk er aan als je het zelfde probeert.

Elke modelbouwer komt wel eens op dat punt dat je overweegt om dat item waar je al een hele tijd mee bezig was, weg te gooien en opnieuw te beginnen.

Menige modelbaan is wel eens gestript om weer dezelfde baan maar toch even anders, op te bouwen.

Open dag NZH Hobbyclub-8

Dat opnieuw beginnen komt ook dat bepaalde technieken beschikbaar komen of dat bepaalde dingen inmiddels betaalbaar zijn. Een 3D printer is leuk maar iemand die er verstand van heeft en die kennis wil delen is nog leuker. 

De vereniging heeft 1 kantine van de NZH, 2 school zolders en één kelder als club ruimte opgebouwd. Ook met afbreken, verhuizen en opnieuw beginnen hebben we ervaring. Omdat op de eerste zolder de elektra onveilig was hadden we op de 2e zolder dat bij één team neergelegd.

In de kelder werd er ook weer met teams gewerkt voor aankleding, ventilatie en energie.

Het clubblad heeft 10 jaar geleefd en is over gegaan in een nieuwsbrief en een website.

De foto en geluid afdeling is verdwenen. Gebleven zijn de H0, de N-baan en de LGB. Erbij gekomen was de elektrohoek en de modelbouw afdeling. Die zijn nu samen gegaan. De zaaghoek van de vorige zolder is nu het machine park geworden.

De jeugdafdeling van de vorige zolder heeft nu de middelbare leeftijd.

voorblan1994

Op uitnodiging van de gemeente Haarlem zijn we naar Angers in Frankrijk geweest. We zijn een paar keer ergens anders geweest en een hoop lol gehad.

De kans dat we met een bus er op uitgaan is minder groot nu we de volle prijs moeten betalen.

We hebben met Haarlem 750 in de Grote Kerk gestaan met een modeltrambaan. We hebben diverse Voorjaarsbeurzen en Leidato’s bemand met modelbanen. Met onze modelbaan naar de NS werkplaats Haarlem en Amsterdam geweest. NS station Amsterdam ook met onze aanwezigheid verblijdt.

Bij de vishallen in IJmuiden geweest toen NS stopte op die lijn.

Tot zover het omkijken, we gaan weer verder met plannen maken, uitvoeren en ontdekken dat sommige dingen anders uitgevoerd, wellicht handiger waren. Om dan te besluiten of we het slopen en opnieuw maken of dat we het voorlopig gewoon zo laten.

Of dat we onze mond houden en iedereen vertellen dat het juist zo hoort.

Peter

Website: http://eenander.eu

Een van mijn hobby's heeft altijd wel met elektronica te maken gehad. Of dat nu met relais of met IC's was maakte niet uit. Andere hobby is lezen. Kwam vroeger goed uit als je iets wilde leren. Nog een hobby was kennis delen, Vanaf de lagere school al de schoolkrant, een sportclub blaadje en voor de hobbyclub een clubblad en nu schrijven voor de website.