Hobbyclub is geen leslokaal

Hobbyclub is geen leslokaal

Er zijn mensen die denken dat een modelbouwvereniging een goedkope werkplaats is. We krijgen af en toe de vraag of we een offerte willen toesturen voor het maken van….

Of mensen die iets willen leren en dan hopen dat één van de leden contributie betaald om dan elke week iemand te helpen studeren.

Een organisatie is een groep van mensen die een gezamenlijk doel na streven. Dat doel is ontspanning en hobby uitvoeren.

Club leden ontvangen geen salaris van de club of stichting, de stichting of club kan geen opdracht geven aan de leden. Een clublid bouwt niet in opdracht als het clublid dat niet wil en een clublid is ook geen leeraar.

Met andere woorden, wordt lid van een club en bouw zelf dat gene wat jij wil. Wil je iets leren, Google en Youtube geven veel leerstof, koop een boek over het onderwerp. Kom je er niet uit dan kunnen er vast wel leden zijn die je net die tip kunnen geven waar jij weer mee verder kan komen.

Peter

Website: http://eenander.eu

Een van mijn hobby's heeft altijd wel met elektronica te maken gehad. Of dat nu met relais of met IC's was maakte niet uit. Andere hobby is lezen. Kwam vroeger goed uit als je iets wilde leren. Nog een hobby was kennis delen, Vanaf de lagere school al de schoolkrant, een sportclub blaadje en voor de hobbyclub een clubblad en nu schrijven voor de website.