Ertms op de modelbaan

Ertms op de modelbaan

Een aanslag op de kostenpost voor de doorsnee modelbouwer, zijn de seintjes. Daar wordt erg op bezuinigd. Alleen waar de seinen goed in het zicht staan en nodig zijn, worden seinen op de modelbaan geplaatst.

Er zit toch geen machinist in die trein dus eigenlijk is een sein overbodig. Behalve lichtseinen zal je vaak ook de borden missen. Denk ook eens aan de waarschuwingslichten voor baanwerkers…

SMB’s kunnen het leven al een stuk goedkoper maken. De blauw wit gele markeringsborden geven aan waar een MA opgehaald kan worden. (MA is een Engelse afkorting voor bewegings toesteming)

De oude MA loopt tot net voor het bord. Voorzie je baan dus van deze borden en vertel je bezoekers dat je een heuse ERTMS level 2 baan heb.

Peter

Website: http://eenander.eu

Een van mijn hobby's heeft altijd wel met elektronica te maken gehad. Of dat nu met relais of met IC's was maakte niet uit. Andere hobby is lezen. Kwam vroeger goed uit als je iets wilde leren. Nog een hobby was kennis delen, Vanaf de lagere school al de schoolkrant, een sportclub blaadje en voor de hobbyclub een clubblad en nu schrijven voor de website.