Vip bezoek

Vip bezoek

Zaterdag 9 december kreeg de Hobbyclub bezoek van de heer Testa, oud-directeur van de NZH. Hij bracht een aantal belangstellenden mee, waaronder Eric de Zwart, groot liefhebber van LGB. Vol bewondering kon hij zien, hoe de Hobbyclub een behoorlijke LGB-baan heeft gebouwd op een beperkt oppervlak.

Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar de HO-ruimte. Daar waren helaas geen rijdende treinen, maar de spaghetti aan sporen van gelijk- en wisselstroom, de aansturing, de bovenleiding in aanleg en de bouw van station Haarlem waren aanleiding genoeg om over te praten.

Toen waren de beide N-banen aan de beurt. Ook hier was er veel bewondering, niet alleen voor de aangelegde banen, maar ook voor het enthousiasme van de bouwers.

Aansluitend vulde de ruimte van de modelbouwers zich met het gezelschap en dat leverde aardige gesprekken op. En zo kregen de bezoekers een aardige beeld van de activiteiten van de Hobbyclub en dat werd regelmatig hardop gezegd. Daar kunnen het bestuur en de leden trots op zijn.

Tot slot de centrale gang. In die gang staan veel modellen van de blauwe tram, NZH trams van de NZH Hobbyclub. En daar komt een oud-directeur van de NZH natuurlijk ook voor.